Skapa ett event under Stockholm Pride

Varje sommar går prideparaden genom Stockholm. Det är ett utmärkt tillfälle för företag och organisationer att visa sitt stöd för hbtqi-personer och deras rättigheter. År 2024 arrangeras Stockholm Pride den 29 juli – 3 augusti 2024. Här hittar du de bästa tipsen vad du kan göra för att fira.

Pynta i din affär eller restaurang

Driver du ett kafé, en restaurang eller en butik? Då kan du med fördel dekorera med en pride flagga från Partykungen under Stockholm Pride. Den ikoniska regnbågsflaggan är priderörelsens främsta symbol. Flaggans många färger symboliserar allas lika värde. Genom att hänga upp eller ställa ut prideflaggor under festivalen visar du ditt stöd och firar mångfalden hos alla individer. Hos Partykungen kan du enkelt beställa olika sorters prideflaggor online. Välj mellan vimplar, stora flaggor, cocktailflaggor, fasadflaggor, miniflaggor och mycket annat. Hos Partykungen finns det prideflaggor för alla behov.

Arrangera ett event

Du kan även passa på att arrangera särskilda event under prideparaden. Det är festlig stämning med många glada deltagare. Bjud in dem till ditt event för att fortsätta firandet. Vilken typ av event beror på din verksamhet och vad du vill lyfta fram under just den här veckan. Prideveckan handlar mycket om allas lika rättigheter samt att synliggöra heteronormen. Även om Sverige har kommit långt när det gäller hbtqi-personers rättigheter så finns det fortfarande mycket att göra. Många homosexuella hotas och lever med en rädsla. Stockholm Pride syster till att skapa glädjefyllda frizoner för hbtq+-personer. Ditt event kan vara en del av etablissemanget genom att skapa en välkomnande plats där allas lika värde firas.

Erbjudanden under prideveckan

Om du inte har möjlighet att skapa ett event under prideparaden så kan du som företagare göra unika erbjudanden just för den här veckan. Har du ett kafé kan du till exempel skapa en fikameny med pridetema. Varför inte baka en regnbågskaka? Endast fantasin sätter stopp för din kreativitet.

kalle