Vem driver utvecklingen?

Last modified date

Vilken länder är de mest framstående inom teknikutveckling för konferenser? Vilka är mest pådrivande och passionerade? Pandemin har skrivit om kartan lite grann, för nu är alla plötsligt pådrivande eftersom det handlar om att överleva på distans i de olika verksamheterna – men vilka var egentligen först?

År 2010 pratade vi i Sverige om vilka möjligheter digitaliseringen kunde ge eftersom arbetsuppgifter skulle kunna utföras varsomhelst utan att man var geografiskt beroende. År 2016 konstaterade regeringens digitaliseringskommission i ett slutbetänkande att digitalisering sker horisontellt och har påverkan på alla sorters organisationer. Man blir nästan lite mörkrädd – detta stenåldersresonemang var ju igår!

Konferensen flyttade online

Utveckling drivs av behov, och teknikutveckling specifikt drivs av att lösa problem eller lösa saker man kan utföra. När pandemin kom och konferenser och möten flyttade online startade en rasande utveckling av dessa system. Idag kan man gå på konferens och besöka montrarna som är helt byggda online. Kina tar ledningen i teknikutveckling, man satsar stort på superdatorer som man bygger med inhemska processorer. Det har blivit lite av ett teknikkrig mellan USA och Kina där båda vill vara världsledande på fler områden än teknik.

När det gäller att använda ny teknik låg Sverige i topp i världen 2014. Vi har hela tiden haft en bra position även inom teknikutveckling i världen.

kalle