Marknadsför ditt event till rätt personer

TED talks och andra typer av event med föreläsare och talare, behöver marknadsföras på rätt sätt. Att bara synas kan i många fall vara gott nog, men ibland kanske det är en väldigt nischad och/eller okänd talare som behöver hjälp att hitta sin publik.

Ett traditionellt sätt att marknadsföra event är att använda Printer.se för att ta fram affischer, broschyrer, flyers och annat. Du väljer vad du vill ha och hur mycket, och kan sedan i lugn och ro ta fram en design som lockar den målgrupp du vill åt. Det är enklare att vara kreativ och göra ett bra jobb när den praktiska biten kan läggas över på printer.se.

Använd bilder och text för att nå ut

Design av broschyrer och flyers är en konst som kräver både finess, god känsla för färger och former, grundprinciper i marknadsföring och gärna lite erfarenhet. Det bör dock inte hindra dig som nybörjare som vill marknadsföra ett event, eller kanske ditt företag.

Du kommer säkerligen göra några misstag i detaljer, men broschyrer är ett sådant misstag som inte behöver kosta skjortan eller leda till skandal. Se det som är en lärandeprocess. Beställ ett antal broschyrer, sprid dem på konferenser, event, företagsfester eller vad det nu kan vara. Notera vilka reaktioner du får, om försäljningen ökar eller inte påverkas alls och allt annat som kan vara viktigt.

Glöm inte bort det digitala

De flesta branscher gynnas av en marknadsföringsstrategi som involverar både traditionella medel som broschyrer och det digitala. En spännande blogg, stark närvaro på sociala medier och annat bör inte glömmas bort, oavsett vilken målgrupp du riktar dig till!

kalle